Over the id

Over the id presentatiewand

De presentatiewand ’the id’ is het fascinerende antwoord op de behoefte aan een flexibel presentatiemeubel dat je overal in de vrij ruimte zou kunnen neerzetten. Verder was er de wens dat het makkelijk in gebruik zou zijn, liefst zonder extra gereedschap. In de zoektocht naar een oplossing bedachten wij vervolgens de wand met meerdere groepen sleuven waar je eenvoudig plankjes in/uit kunt steken. Het werkt super flexibel, vrijwel elke opstelling is mogelijk en snel uit te testen.

In de praktijk is vervolgens gebleken dat het ontwerp de nadrukkelijke eigenschap heeft, alle aandacht  naar het gepresenteerde product, kunstwerk, foto, e.d. te leiden. Daarbij is het heerlijk uitproberen op de presentatiewand, eenvoudig een kwestie van plankjes in-  en uitschuiven en je creëert weer een nieuwe opstelling en sfeer.

Dankzij de onopvallende staanders is The Id overal in de vrije ruimte te gebruiken. Dit betekent ongelimiteerd presenteren waar je maar wilt en aandacht verzekerd!

Vrije geest

De naam the id is een vrije associatie naar Freud’s persoonlijkheidskenmerken Id, ego en superego. Het begrip ‘Id’ staat o.a. voor de vrije geest, als bij een jong kind, niet gehinderd door regels of denkkaders. Het bijna ongelimiteerde combineren en creëren op The Id, met direct een resultaat, deed mij sterk denken aan dit begrip.

Bedenker J.Maurits is boekhandelaar die o.a. Jekers inruilservice voor boeken bedacht en voor de boekhandel in Tiel het vernieuwende concept van een ‘lifestyle’ boekhandel ontwierp. Een boekhandel met de sfeer van een huiskamer!